Uber Technologies, dezvoltatorul unei aplicatii pentru smartphone ce face legatura intre pasageri si soferii unor masini dispusi sa ofere contra cost servicii de transport, a atras de la investitori o finantare de 1,2 miliarde dolari, care evalueaza compania la circa 17 miliarde dolari.

Intr-o runda de finantare derulata anul trecut, Uber Technologies a fost evaluata la 3,5 miliarde de dolari. Atragerea fondurilor de 1,2 miliarde de dolari a fost organizata de Fidelity Investments, iar printre investitori s-au numarat si fondurile Wellington Management, Summit Partners si BlackRock, firma de investitii Kleiner Perkins Caufield & Byers, precum si actionari existenti precum Google Ventures si Menlo Ventures, potrivit Bloomberg, potrivit Mediafax.

Directorul general al Uber, Travis Kalanick, a declarat ca runda de finantare ramane deschisa pentru mai multi parteneri startegici, care ar putea investi inca 200 de milioane de dolari. Valoarea de 17 miliarde de dolari a Uber reprezinta un record pentru o companie startup din IT in faza de atragere de fonduri direct de la investitori.

"Este o dovada a capacitatii de crestere si a oportunitatilor companiei. Viziunea lor este, evident, mai ampla decat sa fie un simplu serviciu de taxi", a declarat Anand Sanwal, directorul firmei de cercetare CB Insights. Compania vrea sa foloseasca banii pentru a se dezvolta atat in orasele unde are deja operatiuni, cat si in altele noi. Saptamana aceasta, Uber a fost lansata in Miami, Austin si Orlando in SUA, dar si in Lille, Franta, si Tijuana, Mexic.

Uber ofera servicii pentru limuzine de lux, dar si pentru masini mai ieftine. Compania se confrunta cu dificultati din partea autoritatilor de reglementare din cauza unor aspecte legate de siguranta, dar si cu presiuni si proteste ale seferilor de taxi. Compania are 900 de angajati si percepe un comision de 20% de la soferi. Recent, a lansat si un serviciu de curierat in Manhattan, Uber Rush, care ar putea fi extins ulterior.

Citeste si:
Un alt oras retrage licenta de functionare a Uber
Un alt oras retrage licenta...


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Citește și
Noua amenințare informatică care îți golește conturile bancare
Setari Cookie-uri