Compania a avertizat ca profitul operational va stagna in acest an, din cauza declinului pietelor din Europa de Nord si de Vest, informeaza Mediafax.

Totodata, Carlsberg a anuntat ca va prelua actiunile pe care nu le detine, reprezentand o participatie de 15%, la producatorul rus de bere Baltika, pentru pana la 6,5 miliarde coroane (1,15 miliarde de dolari).

Profitul operational al grupului a scazut cu 4,2% in 2011, la 9,8 miliarde coroane (1,74 miliarde dolari), fata de 10,3 miliarde coroane in 2010. Media estimarilor analistilor indica un profit operational de 9,78 miliarde coroane, in timp ce compania anticipa un rezultat de 10 miliarde coroane.

Citeste si:

Baltika, cel mai mare producator de bere din Rusia, va fi delistat de Carlsberg dupa finalizarea preluarii integrale. Compania se confrunta cu reglementarile mai dure de pe piata bauturilor alcoolice din Rusia.

Venitul net al Carlsberg a crescut anul trecut cu 6%, la 63,5 miliarde coroane (11,2 miliarde dolari), depasind usor estimarile analistilor. Profitul net al grupului a scazut cu aproximativ 3%, la 5,15 miliarde coroane (914 milioane dolari).