"Suntem foarte multumiti" de acordul privind stergerea a 107 miliarde de euro din datoria publica de catre bancile private creditoare si de promisiunea unor imprumuturi publice in valoare de 130 de miliarde de euro pana la sfarsitul lui 2014, a declarat el, la finalul reuniunii de la Bruxelles a ministrilor de Finante din zona euro.

In schimbul acestui ajutor, Grecia s-a angajat sa adopte masuri dure de economii bugetare si sa-si reformeze economia.

"Trebuie sa punem in aplicare programul la timp si in mod eficient", a precizat seful Guvernului grec. Guvernul actual "este hotarat sa o faca si sunt convins ca dupa alegeri Guvernul va fi la fel de hotarat sa puna in aplicare programul, deoarece este in interesul poporului grec", a adaugat el.

Citeste si:

Alegeri legislative anticipate ar urma sa aiba loc in aprilie. Partenerii europeni ai Greciei au obtinut asigurari de la principalele doua partide actuale, socialistii si Noua Democratie (dreapta), ca isi vor respecta promisiunile inclusiv dupa alegeri.

Exista insa ingrijorari ca unele partide extremiste de dreapta sau de stanga, care se opun masurilor de austeritate, ar putea inregistra rezultate importante la scrutin.