Premierul grec, Lucas Papademos, s-a declarat marti "foarte satisfacut" ca a putut obtine promisiunea unui plan de salvare fara precedent pentru a evita falimentul tarii sale si a dat asigurari ca reformele promise in schimb vor fi realizate dupa alegeri, relateaza AFP, citata de Mediafax.
"Suntem foarte multumiti" de acordul privind stergerea a 107 miliarde de euro din datoria publica de catre bancile private creditoare si de promisiunea unor imprumuturi publice in valoare de 130 de miliarde de euro pana la sfarsitul lui 2014, a declarat el, la finalul reuniunii de la Bruxelles a ministrilor de Finante din zona euro.

In schimbul acestui ajutor, Grecia s-a angajat sa adopte masuri dure de economii bugetare si sa-si reformeze economia.

"Trebuie sa punem in aplicare programul la timp si in mod eficient", a precizat seful Guvernului grec. Guvernul actual "este hotarat sa o faca si sunt convins ca dupa alegeri Guvernul va fi la fel de hotarat sa puna in aplicare programul, deoarece este in interesul poporului grec", a adaugat el.

Alegeri legislative anticipate ar urma sa aiba loc in aprilie. Partenerii europeni ai Greciei au obtinut asigurari de la principalele doua partide actuale, socialistii si Noua Democratie (dreapta), ca isi vor respecta promisiunile inclusiv dupa alegeri.

Exista insa ingrijorari ca unele partide extremiste de dreapta sau de stanga, care se opun masurilor de austeritate, ar putea inregistra rezultate importante la scrutin.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri