Veniturile au urcat cu 6%, de la 422 miliarde de dolari la 447 miliarde de dolari, potrivit raportului financiar al grupului.

In trimestrul al patrulea, profitul Wal-Mart a scazut cu 15%, de la 6,06 miliarde de dolari in perioada de trei luni incheiata in ianuarie 2011 la 5,16 miliarde de dolari in intervalul noiembrie 2011-ianuarie 2012, dupa ce politica grupului de a se concentra pe preturi reduse a afectat marjele.

Rezultatele au fost usor sub asteptarile analistilor consultati de Bloomberg.

Directorul general al Wal-Mart, Mike Duke, lucreaza la reducerea costurilor grupului, pentru a mentine preturile scazute, intrucat cumparatorii cu venituri reduse sunt afectati de rata ridicata a somajului.

Citeste si:

"Nu este cel mai bun rezultat, dar sunt intr-o situatie mai buna decat in urma cu 12 luni. Revenirea la modelul de baza este o strategie castigatoare, dar va dura o perioada", a afirmat Natalie Berg, analist la compania Planet Retail.

Veniturile totale in ultimul trimestru au urcat cu 6%, la 123,2 miliarde de dolari. Vanzarile la magazinele din SUA deschise de cel putin un an au urcat cu 1,5%, a doua crestere din ultimele zece trimestre.

Sursa foto: Flickr