Buffett nu a mentionat insa si cine va fi urmatorul CEO al Berkshire Hathaway, imperiul de afaceri construit de influentul investitor pe parcursul a aproape 50 de ani.

Succesiunea a fost una dintre cele mai tensionate si controversate probleme pentru actionarii Berkshire Hathaway in ultimii ani.

Berkshire a pastrat tacerea privind urmasul lui Buffett in pozitia de director general, lasand loc pentru speculatii si dispute aprinse privind viitorul companiei.

Scrisoarea lui Buffett curpinde cele mai multe informatii pe aceasta tema prezentate pana acum publicului, miliardarul afirmand clar ca board-ul companiei a ales deja un succesor, nemaifiind vorba despre o lista de candidati.

"Board-ul vostru este la fel de entuziasmat in privinta succesorului meu ca CEO, o persoana pe care ei o cunosc foarte bine si ale carei calitati manageriale si umane le admira", a spus Buffett, notand ca exista si doi candidati "de rezerva".

Unul dintre actionarii Berkshire s-a aratat usurat de informatiile comunicate de Buffett, aratandu-se de asemenea foarte multumit de faptul ca miliardarul a tinut sa rezolve chestiunea in prima parte a scrisorii.

La 81 de ani, Warren Buffett este cunoscut ca un manager activ si sanatos, iar miliardarul a afirmat in mai multe randuri ca nu intentioneaza sa se retraga curand din activitate.

Un alt actionar al Berkshire considera insa ca scrisoarea transmisa de miliardar investitorilor cuprinde indicii privind o schimbare iminenta.

Citeste si:

Renumit pentru dieta nesanatoasa cu carnea de vita ca element de baza, Buffett glumeste in scrisoare ca ar putea consuma inca 12 milioane de calorii inainte de moarte.

El reia de asemenea povestea unuia dintre primii parteneri de afaceri ai sai, Rose Blumkin, care i-a vandut lui Buffett la varsta de 89 de ani o parte din actiunile Nebraska Furniture Mart, dar a continuat sa lucreze pana la 103 ani.

"A murit la un an dupa ce a iesit la pensie, succesiune de evenimente pe care tin sa o subliniez pentru orice manager al Berkshire care se gandeste sa se retraga", a aratat Buffett.

Nebraska Furniture Mart a fost rampa de lansare pentru imperiul de afaceri construit de Buffett, Berkshire Hathaway avand acum 270.000 de angajati in zeci de companii din intreaga lume, cu activitati de la servicii financiare, transporturi feroviare si furnizarea de energie electrica la productia de inghetata si lenjerie intima.

Numele succesorului lui Buffett nu este cunoscut, insa cel mai vehiculat nume este Ajit Jain, directorul diviziei de reasigurare a Berkshire.

Pe langa Jain, speculatiile indica alti patru posibili candidati: directorul general al companiei feroviare Burlington Northern Santa Fe, Matthew Rose, seful diviziei de asigurare auto Geico, Tony Nicely, CEO-ul furnizorului de energie electirca MidAmerican, Greg Abel, si directorul companiei de reasigurare General Re, Tad Montross.

Toti sunt cunoscuti ca profesionisti apreciati de Buffett, insa Ajit Jain este considerat favoritul miliardarului.