29 Februarie 2012

Moody’s: Riscul de faliment al Greciei ramane ridicat chiar si dupa noul acord



Riscul de default (incetare de plati) al Greciei ramane ridicat chiar si dupa acordul de restructurare a datoriilor, incheiat saptamana trecuta, potrivit unui raport publicat luni de agentia de evaluare financiara Moody’s, scrie Mediafax.

"Anuntul din 21 februarie privind sustinerea Greciei este un pas important, dar riscul de default va ramane ridicat chiar si dupa schimbul de obligatiuni pentru reducerea datoriilor", a afirmat in raport analistul Sarah Carlson.

"Povara datoriilor va fi mare pentru multi ani, iar Grecia nu va avea acces la pietele financiare private dupa incheierea celui de-al doilea program de asistenta financiara", potrivit Moody’s.

Agentia semnaleaza totodata riscul politic, legat de aplicarea masurilor de reforma, implicat de rezultatul alegenerilor generale programate in aprilie.

Ministrii de Finante din zona euro au aprobat saptamana trecuta un al doilea program de sustinere a Greciei, in valoare totala de 237 miliarde de euro, care include doua componente, una publica, de 130 de miliarde de euro, si una prin care creditorii privati au acceptat reducerea datoriilor elene cu 53,5%, respectiv cu 107 miliarde de euro.



Citeste si