Curtea Generala din Luxemburg, a doua cea mai inalta curte europeana de justitie, a explicat ca autoritatile de reglementare nu au putut demonstra ca ajutorul suplimentar primit de ING, cu operatiuni in domeniile bancar si asigurari, a oferit grupului un avantaj fata de rivali, informeaza Mediafax.

In 2009, ING a primit conditii mai bune pentru plata unei parti a ajutorului de stat, iar Comisia Europeana a considerat ca noii termeni reprezinta un sprijin suplimentar de doua miliarde de euro.

Ca parte a sprijinului financiar primit de la statul olandez in 2008, ING a acceptat sa-si diminueze activele cu 45% pana in 2013, sa divizeze operatiunile bancare si de asigurari, respectiv sa vanda active precum Direct USA si banca olandeza WestlandUtrecht.

Citeste si:

Potrivit regulilor UE, amploarea restructurarii depinde de valoarea ajutorului de stat primit, dar intrucat justitia a decis ca nivelul ajutorului de stat pentru ING a fost mai redus decat a considerat Comisia, grupul olandez ar putea vinde mai putine operatiuni sau si-ar putea reduce cu o suma mai mica valoarea activelor.

ING a anuntat, intr-un comunicat, ca va studia decizia justitiei si consecintele acesteia.
Actiunile ING au urcat cu peste 3% dupa decizie, fata de un avans de 0,5% al indicelui STOXX 600 Europe pentru sectorul asigurarilor.