Producatorii de petrol au rezerve necesare pentru a compensa scaderea exporturilor de petrol ale Iranului, afectate de sanctiunile impuse, declara secretarul Departamentului de Energie a Statelor Unite, Stephen Chu.
Sanctiunile impuse Iranului au rolul de a determina guvernul de la Teheran sa renunte la dezvoltarea armamentului nuclear.

Iranul sustine ca programul sau nuclear are doar scopul de a sprijini productia de energie si neaga acuzatiile cum ca ar dezvolta arme nucleare, conform Khaleej Times.

Dintr-un raport al Administratiei Energetice (EIA), o ramura independenta a Departamentului de Energie al Statelor Unite, reiese ca Arabia Saudita a crescut productia de petrol pentru a contracara cresterea pretului la titei de pe pietele internationale.

Arabia Saudita are cele mai mari rezerve petroliere din lume si a produs in medie 9,7 milioane de barili de petrol pe zi in ultimele doua luni, cu 600.000 de barili mai mult decat aceeasi perioada a lui 2011.

La sfarsitul lunii martie, Barack Obama va decide daca resursele de petrol din piata sunt suficiente si daca va continua restrictia achizitionarii de petrol din Iran.

Presedintele Statelor Unite este supus presiunilor politice din cauza cresterii pretului carburantilor care se datoreaza in parte tensiunilor din Orientul Mijlociu.

Cativa oficiali ai Partidului Democrat au venit cu ideea accesarii rezervelor strategice de petrol detinute de statul american pentru a se incerca amortizarea majorarii pretului carburantilor asupra populatiei.

Iran este pe locul cinci la nivel mondial dupa exporturile de petrol si al doilea producator de titei din OPEC, dupa Arabia Saudita.

Printre cei mai mari clienti ai sai se numara China, Japonia si India.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri