Organizatia arata ca la nivel mondial se afla in circulatie un miliard de vehicule, conform Mediafax.

'Dupa o scadere dramatica a productiei in 2009, la 61,8 milioane de vehicule, din cauza crizei economice, sectorul a revenit la crestere", a declarat presedintele OICA, Patrick Blain.

Europa a inregistrat anul trecut o crestere a productiei auto de 3,5%, la 17,7 milioane de vehicule, avansul fiind inferior celui inregistrat inaintea crizei declansate in 2008, a precizat Blain intr-o conferinta de presa la salonul de la Geneva.

Productia auto din China a fost anul trecut de 18,4 milioane de unitati, evolutia fiind sub cea din 2009 si 2010, iar cea din America de Nord de 13,5 milioane unitati (+10,6%).

Pentru 2012, OICA se asteapta la incetinirea productiei in unele tari, dar si la deschiderea unor noi uzine in tari precum Rusia, Maroc si Brazilia.

Citeste si:

OICA anticipeaza scaderea productiei din Europa cu 5%. Piata din Germania va fi stabila, cea din Italia va scadea cu 6%, in timp ce piata franceza se va contracta cu 10% din cauza incheierii programului primei de casare.

In America de Nord este asteptata o crestere a pietei de 10%, in China de 8%, iar in India de 14%, potrivit OICA.

Federatia germana a industriei de automobile (VDA) este putin mai optimista, anticipand pentru acest an un avans de 4% la nivel mondial.

Anul a inceput prost pentru sectorul auto european, afectat de criza datoriilor suverane care a redus increderea cumparatorilor. In februarie, inmatricularile de automobile noi au scazut in majoritatea tarilor europene, cu exceptia Germaniei, unde au fost stabile.

In Marea Britanie a avut loc un declin de 2,5%, in Spania de 18,94%, in Italia de 18,94%, iar in Franta de 20,2%.