Timothy Geithner, secretarul Trezoreriei din Statele Unite, a declarat ca Europa, datorita masurilor adoptate pentru a limita criza datoriilor, nu mai prezinta riscuri "semnificative" pentru restul economiei mondiale, relateaza AFP, preluat de Mediafax.

"Aici, in Statele Unite, si in intreaga lume, oamenii pot fi mai increzatori in faptul ca Europa nu va cauza daune considerabile economiei globale sau economiei noastre", a declarat Geithner pentru postul public de televiziune PBS.

Geithner a raspuns astfel unui reporter care l-a intrebat daca americanii ar putea "sa creada faptul ca partea cea mai grea a crizei financiare din Europa a trecut".

Secretarul Trezoreriei a facut aceste remarci in momentul in care Grecia parea joi in masura sa reuseasca operatiunile sale de restructurare a datoriilor care ar trebui sa ii permita sa obtina din partea creditorilor sai privati o stergere de o suta de miliarde de euro din datoria sa.

"In ultimele luni, (europenii - n.r.) s-au descurcat mult mai bine decat inainte pentru a se asigura ca vor controla situatia si pentru a convinge oamenii din intreaga lume sa fie mai increzatori in capacitatea lor de a controla riscurile crizei", a adaugat Geithner.

Cu toate acestea, pentru Europa, criza va continua sa fie "lunga si dificila", a mentionat Timothy Geithner.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
CCJE condamna atacurile politicienilor impotriva magistratilor