Activele fondurilor de pensii globale au crescut cu 3% in ultimul an, de la 30 trilioane dolari la 30,9 trilioane dolari, estimeaza organizatia britanica The City UK.
Ritmul de crestere a incetinit fata de 2009 si 2010, ani in care nivelul activelor a urcat cu 10 si 11%. Caderea burselor din 2008 a dus la o scadere de 17% a activelor fondurilor de pensii, desi valoare totala a acestora aproape ca s-a dublat in ultimul deceniu.

Active fonduri de pensii raportate la PIBFondurile si companiile de pensii din SUA detin 58% din totalul activelor, urmate de Marea Britanie (10%), Canada (7%), Japonia (5%), Australia si Olanda ambele cu 4%.

Hong Kong, SUA si Marea Britanie au cea mai mare expunere pe burse. Fondurile de pensii din Hong Kong au 55% din active investite pe pietele de capital, iar fondurile din celelalte tari mentionate au circa jumatate din bani in actiuni. La polul ops se afla fondurile din tari precum Germania, Grecia si Cehia, acolo unde doar 5% din totalul investitiilor se fac pe burse.

La sfarsitul lui 2010, activele fondurilor de pensii din Danemarca, SUA, Olanda, Canada si Elvetia depaseau 100% din PIB-ul acestor tari. De cealalta parte, alte tari europene, precum Spania si Franta, au active de pensii ce reprezinta mai putin de 10% din PIB.

Sursa imagine: freedigitalphotos.net

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri