Guvernul Belgiei a aprobat extinderea masurilor de austeritate adoptate anul trecut, echivalent cu economii suplimentare de 1,82 miliarde de euro, pentru a pastra deficitul bugetar in limita de 3% acceptata in Uniunea Europeana (UE), transmite Reuters, potrivit Mediafax.

In plus, executivul a decis sa blocheze cheltuieli de 650 de milione de euro in cazul deteriorarii situatiei economice, care ar impune noi economii pentru atingerea tintei de deficit.

Economiile anuntate duminica se adauga deciziilor cu impact de 11,3 miliarde de euro adoptate la sfarsitul anului trecut, la scurt timp dupa investirea actualului guvern.

La sfarsitul anului 2011, Belgia a luat mai multe masuri de austeritate, precum majorarea varstei de pensionare, de la media de 59 de ani in vigoare in prezent, si cresterea taxelor pe masinile detinute de companii.

Belgia s-a angajat sa coboare deficitul bugetar la 2,8% in acest an, de la 3,8% anul trecut. Statul risca o amenda de la UE daca nu reduce deficitul tarii la cel putin 3%.

Autoritatile de la Bruxelles se asteapta la stagnarea economiei in acest an, dupa un avans de 1,9% in 2011.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Citește și
Deficitul bugetar a urcat la 2,48% în primele patru luni ale acestui an
Setari Cookie-uri