Numarul cererilor pentru indemnizatii de somaj din Statele Unite a revenit saptamana trecuta la minimul ultimilor patru ani, potrivit datelor publicate joi care sugereaza ca procesul de consolidare a pietei americane a muncii continua, transmite Reuters, citat de Mediafax.
Departamentul Muncii a anuntat o scadere cu 14.000 a numarului solicitarilor, la 351.000. Datele aferente saptamanii precedente au fost revizuite in crestere la 365.000, de la 362.000 de cereri.

Media ultimelor patru saptamani, considerata un indicator mai exact al tendintei pietei muncii, a ramas la nivelul de 355.750 de solicitari.

Rata somajului s-a mentinut in februarie la 8,3%.

Rezerva Federala a remarcat imbunatatirea conditiilor de pe piata muncii, dar este preocupata in continuare de nivelul inca ridicat al somajului.

Institutia anticipeaza ca rata somajului, care s-a redus cu 0,8 puncte procentuale din august anul trecut, va continua sa aiba o tendinta descendenta.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri