Unele dintre cele mai mari banci si firme de consultanta si audit la nivel mondial ar putea fi in pericolul blocarii unor active in Argentina, daca statul va pune in aplicare un avertisment de penalizare a celor care colaboreaza cu firmele de explorare a petrolului in largul insulelor Falkland, scrie Mediafax.
Aceste insule din Atlanticul de Sud sunt teritoriu britanic, dar sunt revendicate de Argentina de la independenta acesteia in 1810.

Ministrul argentinian de Externe Hector Timerman a declarat ca Argentina va lua masuri administrative si juridice impotriva companiilor care ofera suport logistic, financiar si legal pentru explorarea de petrol in zona insulelor, transmite Reuters.

Intre bancile care ar putea avea probleme se afla Barclays, Standard Chartered si Merrill Lynch, divizie a Bank of America, care ofera servicii unor companii petroliere precum Rockhopper si Borders&Southern.

"Autoritatile argentiniene pot incerca sa reclame aceste companii in justitie si sa blocheze active din Argentina ale acestora", a declarat Catherine Robert, specialist in arbitraj international si litigii trans-frontaliere la firma de avocatura Hogan Lovells.

Disputele verbale referitoare la suveranitatea insulelor, pe care Argentina le numeste Malvine, s-au intensificat in ultimele luni, inaintea implinirii a 30 de ani de cand Marea Britanie a indepartat fortele armate argentiniene din arhipelag.

Marea Britanie s-a angajat sa apere insulele, afirmand ca va negocia suveranitatea acestora sau drepturile de exploatare a petrolului numai in eventualitatea improbabila ca locuitorii sa ceara acest lucru.

Alte companii care ofera servicii firmelor de prospectiuni din arhipelag si care au operatiuni in Argentina sunt companiile de contabilitate KPMG, BDO si UHY Hacker Young.

Bancile si companiile de audit au refuzat sa precizeze ce vor face daca vor avea de optat intre operatiunile din Argentina si serviciile pentru companiile care exploreaza petrol in jurul insulelor Falkland.

Un purtator de cuvant al Ministerului britanic de Externe a spus ca guvernul va sustine companiile care ar putea fi afectate.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri