Britanicii care platesc bonele la negru risca sa fie penalizati de autoritatea fiscala, care intentioneaza sa verifice mii de familii cu venituri ridicate care angajeaza persoane pentru ingrijirea copiiilor fara sa plateasca taxe, relateaza Financial Times.
Decizia, care face parte dintr-un plan de masuri mai largi de combatere a evaziunii fiscale si fraudelor, vine dupa ce peste 800.000 de familii cu venituri mari au aflat ca vor pierde indemnizatii pentru copii de minim 1.000 de lire pe an, in cadrul unor modificari in buget, potrivit Mediafax.

Numai in Anglia lucreaza peste 30.000 de bone, potrivit celor mai recente date guvernamentale, iar o cincime dintre acestea nu platesc impozite si asigurari sociale. Acest fapt genereaza o evaziune fiscala de 57 de milioane de lire sterline, desi autoritati din domeniul ingrijirii copiilor considera costul real mult mai mare, avand in vedere ca domeniul este putin reglementat.

Penalizarea maxima pentru familiile care incalca legea este plata retroactiva a taxelor si o amenda de 100% din valoarea acestora.
Noile reguli prevad ca parintii sa contacteze fiscul de fiecare data cand platesc bona, si nu o data pe trimestru, cum se intampla in prezent.

Parintii britanici suporta unele dintre cele mai mari costuri pentru ingrijirea copiilor din lume. Astfel, salariul mediu brut primit de o bona in centrul Londrei pentru program full-time este de 27.000 de lire sterline, suma care include 9.500 de lire pentru taxe si contributii de asigurari sociale, potrivit firmei de contabilitate Nannytax.

Salariul brut al unei bone este platit din veniturile nete ale parintilor copiilor ingrijiti, iar efectul acestei duble impozitari este ca un parinte trebuie sa castige 37.000 de lire pe an doar ca sa plateasca dadaca.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri