Cresterea industriei prelucratoare din Statele Unite s-a accelerat in martie, in timp ce numarul comenzilor noi a inregistrat o scadere neglijabila, informatie care influentat pozitiv pietele financiare, transmite Mediafax.
Indicele privind activitatile fabricilor la nivel national a urcat de la 52,4 puncte in februarie la 53,4 puncte. Analistii anticipau ca indicele va urca la 53 de puncte.

Un nivel peste 50 de puncte al indicelui arata expansiunea industriei prelucratoare, iar sub 50 de puncte inseamja contractie.
Indicele referitor la comenzile noi din industrie a coborat de la 54,9 puncte la 54,5 puncte.

Pe pietele financiare, titlurile americane de Trezorerie si-au temperat cresterea, indicii Dow Jones, S&P 500 si Nasdaq au inversat tendinta negativa de la inceputul tranzactiilor, iar dolarul a recuperat din declinul fata de yen. In Europa, avansul indicelui FTSEurofirst 300 a urcat la 0,3%.

Datele din SUA contrasteaza cu cele din Europa, unde sectorul industriei prelucatoare din zona euro s-a contractat in martie pentru a opta luna consecutiv, iar trendul negativ s-a accelerat, alimentand semnele ca uniunea monetara se afla in recesiune, potrivit unui sondaj realizat de firma de analiza Markit.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri