Studiul la care au participat 2860 de angajati in sectorul financiar a scos la iveala ca 54% dintre cei chestionati au primit salarii mai mari (fara bonusuri), in timp ce 40% au stagnat la nivelul anului 2010, noteaza Bloomberg.

Angajatii din bancile mari de investitii au inregistrat o majorare de 3% in medie, comparativ cu 14% ale celor de la bancile mai mici si 13% ale salariatilor administratorilor de fonduri.Veniturile anuale (inclusiv bonusurile de la sfarsitul anului) s-au diminuat la companii mari ca Goldman Sachs si JP Morgan Chase din cauza reducerii cheltuielilor operationale.

Studiul realizat intre 2 ianuarie si 16 februarie a relevat ca 12% dintre cei chestionati sunt foarte multumiti de remuneratiile primite, iar 35% s-au declarat oarecum multumiti. La polul opus 37% s-au declarat foarte si oarecum nemultumiti, cu un procent mai putin fata de aceesi perioada din 2011.

Citeste si:

In timp ce 35% dintre cei intervievati au marturisit ca vor sa-si schimbe locul de munca in 2012, 55% au declarat ca un salariu mai mare ii va convinge sa ramana la jobul actual.

Studiul a mai scos la iveala ca mai mult de jumatate din participanti s-au aratat multumiti de bonusurile pe care le-au primit in 2011.