Amendamentul a fost introdus tocmai pentru a obtine sustinerea acordului de catre landurile germane dominate de opozitie si aprobarea in parlament, transmite Reuters, citat de Mediafax.

Ministerul german de Finante a anuntat, joi, ca cele doua tari au convenit cresterea taxei retroactive asupra fondurilor cetatenilor germani ascunse in conturi din Elvetia de la 19-34% la 21-41%.

Cele doua parti au stabilit si impunerea unei taxe de 50% in cazul celor care mostenesc conturi bancare in Elvetia si nu vor sa le declare.
Versiunea modificata a acordului da dreptul autoritatilor germane sa inainteze 1.300 de cereri Elvetiei pentru investigatii in cazuri de evaziune fiscala, fata de aproape 1.000 in intelegerea initiala.

In plus, termenul de la care germanii trebuie sa anunte autoritatile elvetiene ca-si scot banii din tara a fost mutat de pe 31 martie anul urmator la 1 ianuarie, pentru a limita un exod catre alte paradisuri fiscale.

Citeste si:

Germania a redeschis negocierile cu Elvetia asupra acordului semnat in septembrie, dupa ce principalul partid de opozitie, SPD, a anuntat ca il va bloca in camera superioara a parlamentului german, unde coalitia cancelarului Angela Merkel nu are majoritate.

SPD a precizat joi, dupa anuntul Ministerului de Finante, ca va vota impotriva acordului revizuit cand acesta va intra in discutia camerei superioare. Amendamentul semnat de Germania cu Elvetia a abordat o parte din schimbarile cerute de SPD, dar nu toate. Acordul va fi discutat probabil in camera superioara a legislativului dupa pauza de vara.

Germanii detin aproximativ 150 de miliarde de franci elvetieni (125 miliarde de euro) in banci din Elvetia.