24 Aprilie 2012

Italia se asteapta la crestere economica in T3



Italia se asteapta la o revenire pe crestere economica moderata in trimestrul al treilea, ca urmare a atenuarii impactului masurilor de austeritate, a declarat secretarul de stat din Ministerul italian de Finante, Vittorio Grilli, citat de Reuters.

Italia, a treia mare economie a zonei euro si aflata in prezent in recesiune, isi schimba prioritatile de la austeritate la crestere, dupa ce a adoptat rapid o serie de reforme pentru a reduce indatorarea statului, relateaza Mediafax.

"Efectele masurilor de consolidare si conditiile din pietele financiare vor conduce probabil la o scadere a PIB in prima jumatate a anului. Totusi, exista semne de imbunatatire a situatiei, care sugereaza ca o recuperare modesta ar putea incepe chiar din trimestrul al treilea", a afirmat Grilli, dupa o intalnire cu reprezentanti ai Ministerelor de Finante din alte state la reuniunea FMI - Banca Mondiala de la Washington.

Estimarea oficiala a guvernului prevede o contractie de 1,2% pentru acest an si o crestere modesta, de 0,5% in 2013.

Italia a adoptat un program de masuri de austeritate in valoare de 30 de miliarde de euro la sfarsitul anului trecut, care a fost unul dintre cauzele recesiunii. Guvernul de la Roma a reformat sistemul de pensii si pregateste schimbari majore pe piata muncii, cu scopul de a ajunge la un buget echilibrat in 2014.



Citeste si