"Oricare ar fi rezultatul alegerilor de peste doua saptamani, ne temem ca Franta va urma calea interventionismului, a unui control mai mare al statului in economie. Suntem foarte critici si sceptici in ceea ce priveste Franta", a afirmat Keitel intr-o conferinta de presa la Salonul industrial de la Hanovra, adaugand ca a trecut vremea in care fiecare putea actiona pe cont propriu, relateaza Mediafax.

In mediul economic german exista temeri ca autoritatile de la Paris ar putea parasi calea austeritatii trasata de pactul bugetar prin care 25 din cele 27 state ale Uniunii Europene s-au angajat sa creasca disciplina finantelor publice.

“In ceea ce priveste industria germana, exista totodata temeri ca guvernul de la Berlin va fi supus presiunilor pentru a parasi drumul consolidarii bugetare", a spus Keitel.

Citeste si:

El a aratat ca este nevoie de consolidare bugetara si crestere economica, dar acesta crestere sa vina in urma investitiilor private, nu ale statului.

Socialistul François Hollande, care a realizat duminica cel mai bun scor in primul tur al alegerilor prezidentiale din Franta si se va confrunta cu presedintele Nicolas Sarkozy in acel de-al doilea tur, pe 6 mai, a criticat pactul bugetar pentru ca acorda o importanta prea mica stimularii cresterii economice si pietei muncii. Hollande apare in sondaje drept castigator in fata lui Sarkozy.