Cipru ar putea avea nevoie de 1,5 mld. euro pentru recapitalizarea bancilor

Cipru ar putea avea nevoie de 1,5 miliarde de euro pentru recapitalizarea sistemului bancar, iar suma va viza, probabil, o singura institutie de credit, a declarat, luni, ministrul de Finante, Vassos Shiarly, citat de Reuters.

Shiarly a declarat jurnalistilor ca este optimist ca banca, pe care nu a identificat-o, se poate recapitaliza pe cont propriu, insa statul ar putea interveni daca ar fi necesar, relateaza Mediafax.

Cyprus Popular Bank, fosta Marfin Popular Bank, prezenta si in Romania, are nevoie de capital suplimentar de peste un miliard de euro pana la mijlocul lunii iunie. Dintre bancile cipriote, Popular Bank este cea mai expusa fata de datoria statului elen si restructurarea acesteia la inceputul lunii martie.

Shiarly a afirmat ca se asteapta ca problema recapitalizarii sa fie clarificata inaintea termenului de 30 iunie stabilit de autoritatile de reglementare.

O sursa din interiorul Cyprus Popular Bank a declarat saptamana trecuta pentru Reuters ca banca vrea sa fie considerata eligibila pentru fondurile care vor fi acordate bancilor din Grecia prin programul de sprijin international.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri