Fitch retrogradeaza Nokia in categoria de rating junk

Agentia de evaluare financiara Fitch a retrogradat producatorul finlandez de telefoane mobile Nokia in categoria nerecomandata investitiilor ("junk"), ca urmare a declinului cotei de piata, si a anuntat ca perspectiva ramane negativa, transmite Reuters.

Fitch a coborat calificativul pentru credite pe termen lung al Nokia de la "BB+" la "BBB-" si a avertizat ca ar putea urma noi revizuiri in scadere, daca situatia afacerilor grupului nu se imbunatateste in a doua jumatate a anului si in 2013, potrivit Mediafax.

"Avand in vedere posibilele dificultati pe care le are de depasit grupul, agentia nu este in prezent convinsa ca Nokia poate atinge acest obiectiv pe parcursul a 18 luni", potrivit unui comunicat al Fitch.

Nokia si-a aparat pozitia financiara intr-un comunicat separat.

"Grupul va continua sa se concentreze asupra reducerii structurii de costuri, imbunatatirii fluxului de numerar si mentinerii unei pozitii fiscale solide", a afirmat directorul financiar, Timo Ihamuotila.

Saptamana trecuta, Nokia a raportat o pierdere importanta pe ntru primul trimestru, a renuntat la directorul de vanzari si a promis noi reduceri de costuri.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri