Africa este pe drumul cel bun cand vine vorda de crestere economica, iar modelul sau de dezvoltare se axeaza pe antreprenoriat si pe investitiile pe termen lung.

Un motiv bun pentru ca investitorii sa se implice in economia africana este potentialul semnificativ de crestere pe care il are aceasta piata, potential similar cu tarile BRiCS, datorita randamentului mare al investitiilor si a consumului intern, care depaseste valorile din Rusia sau India, potrivit CNN.

Potrivit companiei de consultanta McKinsey, forta de munca din Africa va depasi celelalte continente pana in 2040. Se estimeaza ca numarul de persoane apte pentru munca se va ridica la 1,1 miliarde.

In domeniul agriculturii, tarile africane pot evolua foarte mult din cauza disponibilitatii suprafetelor arabile, precum si utilizarii sub randamentul maxim a celor aflate deja in exploatare.

In sectorul financiar, Banca Unita din Africa (UBA) a facut primii pasi in dezvoltarea unei infrastructurii financiare (in special in sectorul bancar din Nigeria), a favorizat deschiderea de noi drumuri in comertul international si a intampinat nevoia de servicii financiar-bancare a oamenilor obisnuiti

Din aceste puncte de vedere, Africa poate reprezenta in viitor un motor de crestere pentru economia mondiala, la fel cum se intampla acum cu tarile asiatice si sud-americane.

Din aceasta cauza, investitorii trebuie sa tina cont de avantajele economice pe care le are piata africana din punct de vedere al capitalului uman si al potentialului sectorului privat.

Cu toate acestea, viitorul acestei piete este legat doar de investitiile pe termen lung care se axeaza pe cresterea sustenabila, care sa aduca dezvoltare sociala si locuri de munca, nu doar planuri pe termen scurt concentrate pe exploatarea resurselor care genereaza venituri rapide.

Prin concentrarea investitiilor catre dezvoltare, Africa isi va atinge potentialul si va depasi celelalte piete emergente in privinta capitalului industrial, asa cum face in serviciile IT, telecomunicatii si servicii financiare.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
SanoPass vizeaza 1.300 de clinici si finantare de tip equity
Setari Cookie-uri