Germania este dispusa sa analizeze masuri pentru promovarea cresterii economice in Grecia, dar statul trebuie sa duca pana la capat reformele asumate, a declarat ministrul german de Finante, Wolfgang Schaeuble, intr-un interviu pentru saptamanalul Welt am Sonntag, conform Mediafax care citeaza Reuters.
"Daca grecii au o idee referitor la ce putem face, in plus, pentru a promova cresterea, putem discuta oricand si ne putem gandi. Dar in final, problema este de a face Grecia din nou competitiva, permitand economiei sa creasca si deschizand din nou calea pietelor financiare. In acest scop este nevoie ca reformele fundamentale convenite sa fie implementate, altfel tara nu are perspective", a spus Schaeuble.

Germania si-a exprimat sustinerea pentru un pact european "de crestere" cu scopul de a respinge criticile ca insistenta cu care promoveaza politica austeritatii a exacerbat problemele Greciei.

Berlinul a transmis insa ca ramanerea in zona euro este alegerea Greciei, iar tara nu trebuie sa se abata de la cursul austeritatii daca vrea sa primeasca ajutor international.

"Pot sa-i inteleg bine pe greci, (...) sufera mult. Nu este nicio cale usoara pentru Grecia. Nu exista o solutie mai buna. Grecia trebuie sa arate acum daca are forta pentru a intruni majoritatea necesara. Pot doar sa sper ca responsabilii din Grecia vor intelege rapid situatia", a spus el.

Instabilitatea din Grecia a fost puternic accentuata dupa ce partidele extremiste au obtinut un numar important de voturi in alegerile desfasurate la sfarsitul saptamanii trecute. Cele doua partide politice care au condus Grecia in ultimele decenii, si care au sustinut acordurile cu FMI si UE, nu au reusit sa obtina, impreuna, majoritatea necesara formarii guvernului.

Germania nu vrea ca Grecia sa fie in continuare membra a zonei euro, dar nici nu poate obliga tara sa ramana in uniunea monetara, a adaugat Schaeuble.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri