Uniunea Europeana ar putea face unele concesii in privinta "ritmului" reformelor impuse Greciei, in contextul in care tara organizeaza noi alegeri pe 17 iunie, afirma un diplomat european de rang inalt, citat de AFP.
Subiectul se va afla pe agenda summitului UE informal programat pe 23 mai la Bruxelles, scrie Mediafax.

Presedintele CE, Jose Manuel Barroso, a avertizat miercuri ca nu exista posibilitatea modificarii conditiilor planului de austeritate convenit de Grecia cu creditorii internationali.

La randul sau, ministrul german de Externe, Wolfgang Schäuble, a avertizat ca miza noului scrutin din Grecia va fi viitorul tarii in cadrul Uniunii Europene.

In cursul reuniunii, "singura marja de manevra veritabila va fi ritmul de stabilizare a echilibrului bugetar", a apreciat diplomatul, care a preferat sa pastreze anonimatul.

"Nu este vorba de negocierea instituirii echilibrului bugetar, ci de ritmul ajungerii la acest echilibru", a spus diplomatul european.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri