"Franta si Germania nu au divergente asupra acestui punct, altfel nu ne-am fi putut pune de acord asupra comunicatului" publicat in cursul summitului organizat in resedinta presedintelui american, a subliniat Merkel, citata intr-un comunicat.

"Mesajul important de retinut al summitului este ca o consolidare a bugetelor si cresterea (economica) sunt cele doua fete ale aceleiasi medalii", a apreciat sefa Guvernului german. Reprezentantii celor opt tari cele mai puternic industrializate si Uniunii Europene (UE) "sunt intru totul de acord sa spuna ca cele doua lucruri sunt necesare: disciplina bugetara (...) si, in acelasi timp, eforturi in vederea cresterii" economice, a subliniat ea.

Liderii G8 si-au proclamat sambata "imperativul (...) incurajarii cresterii (economice) si crearii de locuri de munca" in paralel cu o redresare a conturilor publice, potrivit unui comunicat difuzat in cursul summitului. Ei au pledat, de asemenea, pentru mentinerea Greciei in zona euro, in pofida incertitudinii care prevaleaza odata cu apropierea alegerilor legislative programate pe 17 iunie in aceasta tara.

Citeste si:

Merkel a anuntat ca toti participantii la summitul de sambata "vor ca Grecia sa ramana in zona euro, cu conditia ca Grecia sa respecte angajamentele pe care si le-a asumat" in materie de redresare a conturilor publice.