Franta si Germania nu au divergente cu privire la necesitatea sustinerii cresterii economice in paralel cu reducerea deficitelor si datoriilor publice, a declarat sambata cancelarul german Angela Merkel, in cadrul summitului G8 de la Camp David (Maryland, in estul Statelor Unite), relateaza Mediafax.
"Franta si Germania nu au divergente asupra acestui punct, altfel nu ne-am fi putut pune de acord asupra comunicatului" publicat in cursul summitului organizat in resedinta presedintelui american, a subliniat Merkel, citata intr-un comunicat.

"Mesajul important de retinut al summitului este ca o consolidare a bugetelor si cresterea (economica) sunt cele doua fete ale aceleiasi medalii", a apreciat sefa Guvernului german. Reprezentantii celor opt tari cele mai puternic industrializate si Uniunii Europene (UE) "sunt intru totul de acord sa spuna ca cele doua lucruri sunt necesare: disciplina bugetara (...) si, in acelasi timp, eforturi in vederea cresterii" economice, a subliniat ea.

Liderii G8 si-au proclamat sambata "imperativul (...) incurajarii cresterii (economice) si crearii de locuri de munca" in paralel cu o redresare a conturilor publice, potrivit unui comunicat difuzat in cursul summitului. Ei au pledat, de asemenea, pentru mentinerea Greciei in zona euro, in pofida incertitudinii care prevaleaza odata cu apropierea alegerilor legislative programate pe 17 iunie in aceasta tara.

Merkel a anuntat ca toti participantii la summitul de sambata "vor ca Grecia sa ramana in zona euro, cu conditia ca Grecia sa respecte angajamentele pe care si le-a asumat" in materie de redresare a conturilor publice.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri