"Am pierdut active in Europa timp de mai multe trimestre, circa 10 miliarde de franci pana in prezent. Anticipam ca retragerile de active vor continua in regiune, urmand sa fie de 12-30 de miliarde de franci. Este o pilula amara de inghitit. Putem compensa aceasta erodare datorita cresterii puternice pe noi piete", a afirmat Zeltner intr-un interviu acordat publicatiei Finanz und Wirtschaft.

Zeltner a aratat ca UBS, cea mai mare banca elvetiana, administreaza in Europa active de peste 300 de miliarde de franci, de peste 170 de miliarde de franci in Asia, de circa 110 miliarde de franci pe pietele emergente si de 130 de miliarde de franci in Elvetia.

"Bancile care se concentreaza in mare parte pe operatiunile transfrontaliere din Europa au probleme mai mari", a spus el.

Citeste si:

Dupa amplificarea criticilor la adresa politicii secretului bancar, Elvetia a acceptat sa faca mai mult pentru a ajuta guvernele straine sa urmareasca evazionistii si a semnat acorduri cu Germania, Marea britanie si Austria pentru aplicarea unor taxe punitive activelor nedeclarate din banci si o taxa pe veniturile viitoare ale clientilor.

Zeltner nu se asteapta insa la un exod in masa al clientilor, odata cu intrarea in vigoare a acestor acorduri, in principiu in 2013, desi acordul cu Germania este respins intr-o anumita masura de social-democrati.

UBS a platit o amenda mare si a fost nevoita sa furnizeze date referitoare la peste 4.000 de clienti autoritatilor din Statele Unite, in 2009, pentru stingerea acuzatiilor ca a ajutat americani bogati sa eludeze fiscul.