Economia Indiei a crescut in primul trimestru cu 5,3%, cea mai redusa dinamica din ultimii noua ani, dezamagindu-i si pe mai pesimisti analisti, iar contractia sectorului manufacturier si deprecierea rupiei la noi minime istorice sugereaza o noua incetinire in trimestrul doi.

Media estimarilor analistilor contactati de Reuters indica o crestere de 6,1% a PIB-ului Indiei in primele trei luni din acest an, cea mai slaba prognoza fiind de 5,5%, scrie Mediafax.

"Datele subliniaza ritmul neobisnuit de incetinire a economiei, determinat probabil de scaderea investitiilor si cresterea dezechilibrelor comerciale. De asemenea, situatia este dificila pentru autoritati, deoarece nu este loc pentru masuri fiscale de stimulare a cresterii, si, pentru moment nici de relaxarea politicii monetare, deoarece inflatia a revenit la cote mari", comenteaza un economist al Credit Agricole CIB Hong Kong.

Rata de crestere economica a Indiei din perioada ianuarie-martie a fost cea mai redusa din primul trimestru al anului 2003, cand a fost iregistrat un avans de 3,6%, potrivit datelor Reuters.

Produsul Intern Brut al Indiei a crescut cu 6,5% in anul fiscal incheiat in martie, cea mai scazuta rata de crestere din perioada de raportare 2002-2003, cand a fost consemnata o majorare de 4%.

Totodata, cresterea economica anuala a Indiei a incetinit semnificativ fata de cifra inregistrata in anul anterior, de 8,4%.
Economia indiana este afectata de impactul crizei datoriilor de stat din zona euro, de absenta reformelor economice si de dobanzile ridicate, potrivit Reuters.

Sursa foto: freedigitalphotos.net


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
Economia Romaniei a crescut cu 5% in primul trimestru din 2019