Economia Indiei a crescut in primul trimestru cu 5,3%, cea mai redusa dinamica din ultimii noua ani, dezamagindu-i si pe mai pesimisti analisti, iar contractia sectorului manufacturier si deprecierea rupiei la noi minime istorice sugereaza o noua incetinire in trimestrul doi.
Media estimarilor analistilor contactati de Reuters indica o crestere de 6,1% a PIB-ului Indiei in primele trei luni din acest an, cea mai slaba prognoza fiind de 5,5%, scrie Mediafax.

"Datele subliniaza ritmul neobisnuit de incetinire a economiei, determinat probabil de scaderea investitiilor si cresterea dezechilibrelor comerciale. De asemenea, situatia este dificila pentru autoritati, deoarece nu este loc pentru masuri fiscale de stimulare a cresterii, si, pentru moment nici de relaxarea politicii monetare, deoarece inflatia a revenit la cote mari", comenteaza un economist al Credit Agricole CIB Hong Kong.

Rata de crestere economica a Indiei din perioada ianuarie-martie a fost cea mai redusa din primul trimestru al anului 2003, cand a fost iregistrat un avans de 3,6%, potrivit datelor Reuters.

Produsul Intern Brut al Indiei a crescut cu 6,5% in anul fiscal incheiat in martie, cea mai scazuta rata de crestere din perioada de raportare 2002-2003, cand a fost consemnata o majorare de 4%.

Totodata, cresterea economica anuala a Indiei a incetinit semnificativ fata de cifra inregistrata in anul anterior, de 8,4%.
Economia indiana este afectata de impactul crizei datoriilor de stat din zona euro, de absenta reformelor economice si de dobanzile ridicate, potrivit Reuters.


Sursa foto: freedigitalphotos.net

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri