Avocatii companiei Megaupload au depus actele pentru contestarea acuzatiilor de incalcare a drepturilor copyright si piraterie inainte ca reprezentantii site-ului sa fie adusi pe teritoriul Statelor Unite.
Procurorii i-au acuzat pe fondatorul Megaupload, Kim Dotcom, impreuna cu alti oficiali ai site-ului de piratarea filmelor si productiilor TV la scara mare. Daunele aduse proprietarilor drepturilor de autor sunt aproximate la 500 de milioane de dolari.

Avocatii site-ului de file sharing doresc deblocarea activelor acuzatilor si renuntarea la acuzatiile aduse acestora.

Inainte sa fie inchis in luna ianuarie a acestui an, Megaupload era unul dintre cele mai populare site-uri din lume, unde milioane de utilizatori stocau date, potrivit Washington Post.

FBI pretinde ca fondatorul Kim Dotcom si asociatii acestuia au adunat 175 de milioane dolari in cativa ani din copierea si distributia ilegala de muzica si filme.

Avocatii apararii au motivat ca Megaupload si reprezentantii sai nu pot fi trasi la raspundere in cazul in care utilizatorii sai incalca drepturile de proprietate intelectuala pentru materialele pe care le posteaza. Acestia au adaugat ca procesul nu se poate desfasura intr-un tribunal din Statele Unite din cauza ca sediul companiei se afla in Hong Kong, potrivit ABC News.

Kim Dotcom (Kim Schmitz) se afla in prezent in Noua Zeelanda, unde se desfasoara un proces pentru extradararea fondatorului si a inca sase persoane.

Fondatorul site-ului in varsta de 39 de ani, a stat aproape o luna intr-o inchisoare din Noua Zeelanda dupa ce politia locala l-a arestat in luna ianuarie. In prezent este eliberat pe cautiune. El impreuna cu alte sase persoane pot primi o sentinta de pana la 20 de ani de inchisoare in cazul in care acuzatiile de piraterie, de incalcare a drepturilor de autor si acte conspirationale sunt dovedite.

Organele legii au blocat active in valoare de 67 de milioane de dolari, dintre care bunuri in valoare de 50 de milioane de dolari. Pe langa serverele Megaupload au mai fost dezactivate inca 18 domenii adiacente.


Sursa foto Geektech.in

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri