In urma cu 10 ani, investitorii credeau ca Grecia va deveni o tara infloritoare, astfel ca si-au adus banii aici, iar bancile au inceput sa ofere tot mai multe credite. Dar, in prezent, situatia statului din zona euro se inrautateste pe zi ce trece.
Thefilos Papacostakis, functionar bancar la o sucursala a Alpha Bank din Thessaloniki, povesteste cum luna trecuta sefii l-au chemat pentru o sedinta, scrie npr.org.

Acestia i-au spus ca situatia se va inrautatii si ca oamenii se vor panica si vor veni la banca sa-si lichideze depozitele.

Iar inevitabilul s-a produs in urma cu cateva saptamani, cand clientii au inceput sa-l sune pe Thefilos Papacostakis.

“Acestia ziceau: Thefilos, maine, o sa am nevoie de 50.000 euro, cash. Eu le-am spus ca poate vor banii pe cecuri de valoare. Nu, nu, cash, mi-au raspuns”, a aratat Papacostakis.

“Si apoi, dupa o jumatate de ora, altcineva a sunat si a zis ca vrea 200.000 euro”.

Daca Grecia va iesi din zona euro – scenariu care este foarte posibil in prezent -, banii din bancile grecesti se vor converti in drahme, care vor valora mult mai putin.

La inceput, Thefilos Papacostakis, a fost nervos cand a vazut cati bani isi retrag grecii din depozite, dar dupa cateva saptamani de numarat mii de euro si de trimis sumele clientilor in alte tari, acesta vede situatia mult mai pasnica.

“E ca la doctor. Prima oara cand un doctor face o operatie, ii este rau si lesina. Dar dupa mii de operatii, el nu mai simte nicio diferenta”, a precizat Papacostakis.

Acesta spune ca nu are foarte multe economii, insa daca le-ar fi avut, probabil ca le-ar fi retras din banca pana acum.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri