Schauble: Italia nu va fi in pericol daca va continua politica de austeritate

Italia nu va fi in pericol daca va continua politica de austeritate si reformele structurale incepute de guvernul condus de premierul Mario Monti, a afirmat, intr-un articol publicat de La Stampa, ministrul german de Finante, Wolfgang Schauble.

"Daca Italia va continua pe drumul pe care a fost inscrisa de Monti, nu vor exista pericole", a spus Schauble, citat de Mediafax.

Italia a revenit in centrul atentiei pietelor financiare, investitorii temandu-se ca ar putea fi urmatoarea piesa de domino din zona euro care va cadea, dupa ce Spania a obtinut un acord de ajutor de pana la 100 de miliarde de euro pentru sustinerea bancilor.

Randamentul obligatiunilor italiene pe termen de 10 ani a urcat marti pana la 6,3%, cel mai ridicat nivel atins dupa 25 ianuarie.

Schauble a aratat ca Italia a facut progrese enorme cu guvernul Monti, recunoscute peste tot in Europa si pe pietele financiare.

Oficialul german si-a exprimat totodata speranta ca fortele politice din Parlamentul italian si opinia publica vor continua sa sustina revenirea la crestere economica sustenabila prin reforme structurale, imbunatatirea competitivitatii si reducerea deficitului bugetar.

Mario Monti a dat asigurari, marti, intr-un interviu la postul german de radio ARD ca Italia nu va avea nrvoie de un ajutor de la Fondul European de Stabilitate Financiara si a cerut pietelor financiare si analistilor sa nu se lase guvernati de clisee si prejudecati.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri