Italia s-a finantat la dobanzi in crestere

Italia a reusit sa imprumute joi 4,5 miliarde de euro, maximul sumei vizate printr-o emisiune de obligatiuni, insa costurile de imprumut au urcat puternic, mai ales pentru maturitatea de trei ani, iar tara se afla din nou sub presiune pe pietele financiare, potrivit AFP, citat de Mediafax.

Trezoreria a imprumutat 3 miliarde de euro pe perioada de trei ani, la un randament de 5,3%, in urcare de la 3,91% la precedenta licitatie, din mai.

Pentru celelalte doua maturitati, 2019 si 2020, randamentul a trecut, de asemenea, pragul simbolic de 6%, si s-au situat la 6,1%, respectiv 6,13%.

Randamentul obligatiunilor pe zece ani ale Spaniei a depasit joi, pe piata secundara, pragul de 7% , considerat nesustenabil, dupa ce Moody's a retrogradat ratingul tarii.

Spania se afla sub presiune pe pietele financiare si din cauza neincrederii investitorilor, care considera ca guvernul de la Madrid trebuie sa ceara un nou ajutor financiar, direct pentru stat, dupa ce a apelat la celalte state ale zonei euro pentru un plan de pana la 100 de miliarde de euro care sa sustina recapitalizarea sistemului bancar spaniol.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri