Italia si Franta vor ca Grecia sa ramana in zona euro

Italia si Franta doresc ca Grecia, care duminica va organiza noi alegeri legislative, sa ramana in zona euro, a dat asigurari premierul italian, Mario Monti, dupa intrevederea pe care a avut-o la Roma cu presedintele francez, Francois Hollande, relateaza AFP, citat de Mediafax.

"Alegeri vor avea loc peste trei zile in Grecia: doresc sa reafirm dorinta, si am vorbit si cu domnul Hollande, ca Grecia sa ramana in zona euro si sa isi respecte angajamentele", a declarat Monti.

Presedintele Frantei, Francois Hollande, a avertizat miercuri ca Grecia risca sa paraseasca zona euro daca nu isi va respecta angajamentele, conform unui interviu acordat postului elen de televiziune Mega Channel, cu patru zile inaintea scrutinului parlamentar. "Sunt constient ca alegatorii greci trebuie sa aiba suveranitate deplina, dar trebuie sa ii avertizez ca, daca va exista impresia ca nu isi vor respecta angajamentele asumate si ca vor evita perspectiva redresarii, atunci vor aparea tari care ar prefera sa termine cu prezenta Greciei in zona euro", a declarat Hollande.

"Eu respect poporul grec. El va decide ce va dori cu ocazia scrutinului din iunie", a spus Hollande.

"Eu sunt favorabil ramanerii Greciei in zona euro, dar grecii trrebuie sa stie ca acest lucru presupune existenta unei relatii de incredere", adauga Hollande.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri