"Estimez ca va exista o recapitalizare mai ampla decat preacordul la care s-a ajuns la Washington si care se va finaliza acum. Nu vreau insa sa speculez cu cat mai mult", a declarat Calderon, citat de Bloomberg.

Reprezentantii statelor G20 se vor reuni luni si marti in Mexic, intalnirea urmand sa fie dominata de criza financiara din Europa. G20 a luat, in prima parte a anului, decizia suplimentarii resurselor FMI care pot fi folosite in contextul crizei din zona euro, insa cancelarul german, Angela Merkel, a cerut marilor economii ale lumii sa faca mai mult.

"Sper sa existe un acord important legat de FMI. Va fi pentru prima data cand Fondul este recapitalizat fara SUA, situatie care reflecta importanta statelor emergente", a spus Calderon.

Citeste si:

Seful FMI, Christine Lagarde, a declarat in acest an ca vrea o majorare a capacitatii de creditare a Fondului la 500 de miliarde de dolari, pentru a preveni noi socuri ale economiei globale.

In aprilie, FMI a primit angajamente pentru 430 de miliarde de dolari, insa state emergente cheie, precum Brazilia sau China, si-au retinut contributiile pana cand obtin mai multa putere de decizie in cadrul instiutiei internationale.

Summit-ul G20 are loc in timpul celei mai dificile situatii economice dupa recesiunea din 2009 si la o zi dupa incheierea alegerilor parlamentare in Grecia. O victorie a paridului stangii radicale, Syriza, care se opune masurilor de austeritate angajate de Grecia pentru ajutorul financiar extern, ar putea conduce la o denuntare a termenilor acordului si la iesirea tarii din zona euro.