Creditorii Greciei se vor deplasa la Atena luni cu scopul de a "actualiza" programul de austeritate si de reforme al Greciei, a anuntat joi presedintele Eurogrupului Jean-Claude Juncker, relateaza AFP.

La finalul reuniunii ministrilor de Finante ai zonei euro de la Luxemburg, Juncker a precizat ca Fondul de sustinere european (FESF) va debloca un miliard de euro pentru Grecia "pana la sfarsitul lunii", relateaza Mediafax.

Noul guvern grec a anuntat ca primul sau proiect va fi "revizuirea conditiilor memorandumului" de austeritate "fara a pune in pericol calea europeana a tarii sau mentinerea sa in zona euro".

Atena se pregateste mai ales sa ceara creditorilor sai doi ani in plus pentru a isi consolida conturile, ceea ce ar putea implica un nou imprumut de 16 pana la 20 de miliarde de euro, conform agentiei de presa Ana.

La randul sau, directoarea Fondului monetar international, Christine Lagarde, a solicitat Bancii centrale europene (BCE) sa fie "mai creativa" in serviciul cresterii economice pentru a ajuta zona euro sa rezolve criza datoriilor.

Uniunea monetara are nevoie de o "politica creativa si inventiva care sa reuseasca sa induca in cadrul zonei euro o politica monetara ce permite cresterea", a declarat Lagarde.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si