Problemele de sanatate ale premierului grec Antonis Samaras si ale noului ministru de Finante Vassilis Rapanos de la acest sfarsit de saptamana au schimbat programul Guvernului si au amanat cu o saptamana vizita reprezentantilor creditorilor internationali ai Greciei, relateaza Ekathimerini.com, citat de Mediafax.

Spitalizarea celor doi oficiali, cu care inspectorii Comisiei Europene, Bancii Centrale Europene si Fondului Monetar International vroiau sa se intalneasca, a determinat amanarea vizitei acestora din urma planificata initial pentru luni.

Televiziunea publica NET a anuntat sambata ca Troica creditorilor internationali va ajunge la inceputul lunii viitoare, respectiv dupa summitul UE din 28-29 iunie de la Bruxelles.

Aceasta situatie va amana si acordarea urmatoarei transe de imprumut pentru Atena, care era planificata pentru iunie.

Avand in vedere ca Samaras si Rapanos vor ramane in spital pana luni - primul din cauza unei interventii chirurgicale la ochi, iar al doilea pentru teste menite sa stabileasca cauzele lesinului de vineri - nu este clar daca Samaras va putea sa mearga la Bruxelles pentru summit si nici cand Rapanos va depune juramantul ca ministru de Finante.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
Comisia Europeana a aprobat recapitalizarea CEC Bank