Somajul din Germania a crescut in iunie cu 7.000 de persoane, la 2,88 milioane de someri, peste estimarile analistilor, iar rata ajustata a somajului s-a plasat la 6,8%, in stagnare dupa revizuirea cifrelor pentru luna mai, transmite Bloomberg.
Media estimarilor analistilor indica o crestere cu numai 3.000 a numarului somerilor din Germania in iunie, scrie Mediafax.

"Problemele din zona euro sunt reflectate in increderea din mediul de afaceri, iar asta impiedica firmele si companiile sa angajeze desi comenzile si productia merg inca destul de bine", comenteaza pentru Bloomberg un economist de la Sal Oppenheim.

Cresterea somajului in cea mai mare economie europeana reflecta impactul crizei financiare din zona euro, care se imprastie treptat din tari "periferice" precum Grecia, Portugalia si Irlanda catre Italia si Spania, a treia, respectiv a patra economie din eurozona.

Liderii europeni se intalnesc joi la Bruxelles pentru un summit de doua zile, unde vor incerca sa ajunga la un compromis privind o strategie viabila de iesire din criza.

In Germania, efectele crizei din sudul zonei euro au inceput sa se faca simtite in octombrie, cand un trend descendent de doi ani si trei luni al ratei somajului a luat sfarsit. Agentia federala pentru munca a anuntat miercuri ca indicele cererii pentru forta de munca a inregistrat in iunie cea mai abrupta scadere din ianuarie 2009, cand marile economii dezvoltate ale lumii erau in recesiune pe fondul crizei financiare mondiale declansate de falimentul Lehman Brothers.

Commerzbank, a doua mare banca germana, a anuntat marti ca urmeaza sa inchida operatiunile de imobiliare comerciale si de finantare a transporturilor maritime, pentru a reduce riscurile, deoarece "sfarsitul crizei din zona euro nu se vede in viitorul apropiat".

Gigantul Deutsche Telekom vrea sa taie 1.300 de locuri de munca de la sediul central pana in 2015 fara a concedia vreun angajat, scrie Frankfurter Allgemein Sonntagszeitung in editia din 23 iunie, citand un oficial al companiei.

Institutul Ifo a anuntat recent ca indicele increderii companiilor in economie a scazut in iunie la cel mai redus nivel din martie 2010. Centrul de cercetare economica europeana ZEW a aratat ca indicele asteptarilor analistilor si investitorilor privind economia germana a inregistrat in iunie cea mai abrupta scadere din octombrie 1998.


Sursa foto: freedigitphotos.net

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri