9 Iulie 2012

Grecia ar putea sa nu mai primeasca bani si sa intre in faliment. Vezi in ce conditii



Grecia nu va mai primi noi transe de ajutor pana ce ministrii din zona euro nu vor constata ca statul elen respecta conditiile programului de salvare, a declarat un oficial din zona euro, relateaza publicatia Kathimerini, conform Mediafax.

"Nu vor avea loc plati catre Grecia pana ce Eurogroup nu va stabili ca programul a revenit pe directia corecta", a spus oficialul.

Inainte de alegerile parlamentare din Grecia, guvernul anterior a indicat ca rezervele de bani ale tarii se vor epuiza pana la sfarsitul lunii iulie.

Grecia urmeaza sa primeasca in curand o transa de 1 miliard de euro, in cadrul programului de ajutor convenit cu troica formata din Comisia Europeana (CE), Banca Centrala Europeana (BCE) si Fondul Monetar International (FMI).

Autoritatile elene au recunoscut recent ca au avut loc unele derapaje in aplicarea masurilor de reducere a cheltuielilor si a reformelor cerute de creditorii internationali in schimbul salvarii tarii de la faliment si au incercat sa convinga reprezentantii troicii ca Grecia are nevoie de concesii.

Economia elena este in al cincilea an de recesiune, aproape unul din patru greci nu are un loc de munca, iar guvernul sustine ca austeritatea a devenit de nesuportat.

Fara urmatoarea transa de 31,5 miliarde de euro din fondurile de salvare, Grecia risca sa ramana fara bani in cateva saptamani.



Citeste si