Bancherii de pe Wall Street: Practicile imorale sunt necesare daca vrei sa ai succes

Un sfert dintre executivii bancilor si firmelor de brokeraj de pe Wall Street considera ca practicile imorale si uneori ilegale reprezinta cheia succesului pentru a reusi in mediul financiar, potrivit unui sondaj realizat de firma de avocatura Labaton Sucharow si citat de CNBC.

26% dintre cei 500 de bancheri si brokeri chestionati spun ca au observat sau cunosc din surse certe exemple de practici imorale la locul de munca, in vreme ce 24% considera ca uneori specialistii din mediul financiar trebuie sa adopte masuri ilegale sau lipsite de etica pentru a putea sa aiba succes in acest domeniu.

Mai mult decat atat, 16% dintre respondenti au declarat ca ar realiza tranzactii bazandu-se pe informatii privilegiate (insider trading) daca ar fi siguri ca scapa nepedepsiti. Alti 30% spun obiectivele in functie de care sunt platiti ii imping sa realizeze compromisuri etice sau sa incalce legea.

Publicarea sondajului vine in contextul in care Barclays tocmai a platit o amenda record de 453 mil. dolari dupa ce a fost implicata intr-un scandal privind manipularea unor dobanzi interbancare (London Inter Bank Offered Rate - Libor). Alte banci precum RBS, UBS, HSBC Holdings sau Citigroup asteapta un verdict in cadrul unei investigatii ale autoritatilor din domeniu.

Sursa imagine:
Freedigitalphotos.net


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri