Credit Suisse, a doua mare banca elvetiana, a anuntat masuri de reducere a cheltuielilor cu 3 miliarde franci elvetieni si de majorare a capitalului cu 8,7 miliarde franci, dupa ce un raport al bancii centrale ii cerea, in iunie, sa-si consolideze capitalul, transmite Bloomberg.
Astfel, institutia financiara a ridicat tinta de reduceri de cheltuieli de la 2 miliarde franci la 3 miliarde franci (2,5 miliarde euro), potrivit unui comunicat transmis miercuri, scrie Mediafax.

Profitul net al bancii a crescut usor in trimestrul al doilea, la 788 milioane franci (656 milioane euro), de la 768 milioane franci in perioada corespunzatoare a anului trecut.

Banca a inceput procedurile de majorare a capitalului cu 8,7 miliarde franci (7,2 miliarde euro). Rezervele ar putea fi consolidate cu inca 6,6 miliarde franci (5,5 miliarde euro) daca vor fi activate o serie de masuri suplimentare.

Actiunile Credit Suisse au deschis miercuri in urcare cu 4,4%, masurile anuntate de banca fiind bine primite de catre investitori.

Institutia de credit a refuzat sa precizeze daca masurile de reducere a costurilor vor afecta numarul angajatilor.

Guvernul, banca centrala si autoritatea pietelor financiare din Elvetia iau masuri pentru pregatirea bancilor pentru noi socuri, in eventualitatea unei noi acutizari a crizei datoriilor de stat din zona euro. Un raport prezentat in luna iunie de banca centraa concluziona ca Credit Suisse are cel mai mare necesar de capital suplimentar din sistem, mai ridicat fata de al liderului de piata UBS.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri