Manchester United a primit in septembrie avizul bursei din Singapore pentru listare, prin care ar fi tintit finantare de un miliard de dolari, insa a renuntat la planuri din cauza volatilitatii pietelor, care a afectat mai multe oferte publice initiale, conform Mediafax.

Clubul a optat apoi pentru bursa de la New York, unde va incerca sa atraga 300 milioane de dolari. Fondurile obtinute vor fi utilizate pentru plata datoriilor, potrivit documentelor transmise autoritatilor.

Listarea Manchester United va fi organizata de bancile de investitii Jefferies, Credit Suisse si JPMorgan Chase. Contactat de Bloomberg, purtatorul de cuvant al clubului nu a comentat informatiile.

Manchester United a fost desemnat de revista Forbes drept cel mai valoros club sportiv din lume, fiind evaluat la 2,23 miliarde de dolari.

Clubul a avut anul trecut venituri de 520 milioane de dolari, insa datoriile se ridica la 664 milioane de dolari. Unii comentatori considera ca datoria relativ mare a impiedicat gruparea din Manchester sa reuseasca transferuri importante.

Familia americana de oameni de afaceri Glazer vrea sa ramana la controlul clubului si dupa listare, astfel ca structura actionariatului va fi impartita in doua clase de actiuni, una cu drepturi de vot foarte restranse.