Elon Musk a ținut din nou tot internetul în suspans după ce a anunțat,pe Twitter, că vrea să cumpere Manchester United. Abia după patru ore, miliardarul a revenit asupra mesajului său pentru a transmite tuturor că a fost o glumă și că el nu intenționează, de fapt, să achiziționeze echipa de fotbal, scrie Bloomberg.

Directorul executiv al Tesla și cea mai bogată persoană din lume, totodată,și-a exprimat presupusa „achiziționare” a clubului Manchester United ca răspuns la o postare anterioară despre credințele sale politice. Când un cont de fan club Tesla l-a întrebat pe Elon Musk dacă vorbea serios, el a răspuns că nu, nu cumpără nicio echipă de sport.

Deși tweet-ul său a fost, în cele din urmă, doar o glumă, este posibil ca Elon Musk să încalce SEC (Securities and Exchange Commission) și asta pentru că Manchester United este listat la Bursa de Valori din New York din anul 2012.

Elon Musk nu este la prima astfel de glumă pe Twitter care dă tot internetul peste cap. Recent, miliardarul a atras atenția prin multiplele sale episoade în care a anunțat că nu mai cumpără Twitter, în ciuda presiunilor pe care le-a realizat în prima parte a acestui an pentru a duce la bun sfârșit această achiziție. Cel mai bogat om al lumii se judecă acum cu Twitter, rețeaua socială care l-a dat în judecată în încercarea de a-l determina să finalizeze tranzacția.

Citește și: Cum și-a dat Elon cu Tesla-n... avere din cauza afacerii Twitter

„Când cineva din poziția sa face comentarii despre cumpărarea unei entități, oamenii încep să speculeze: „Glumește, nu glumește, glumește pe jumătate?”, a spus Hui Chen, un consultant în etică și conformitate, primul expert în consiliere la Departamentul de Justiție al SUA.

„Acțiunile sale au un impact major asupra piețelor și chiar trebuie să fie conștient de potențialele implicații”, a mai adăugat acesta.

Manchester United este evaluat la 4,6 miliarde de dolari, potrivit Forbes. Andrew Ward, directorul de relații cu mass-media și afaceri publice al Manchester United, nu a răspuns imediat la un e-mail în care i se solicitau comentarii în afara orelor programului. Musk a scris pe Twitter că, dacă ar cumpăra vreo echipă, aceasta ar fi Manchester United, pentru că era preferata lui.

Deși deține recordul de titluri în Premier League, cu 13 campionate câștigate, acest sezon este unul dezastruos pentru echipa engleză, aflându-se pe ultimul loc în clasament.

Sursa foto: Shutterstoc

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri