Elon Musk a anunţat că xAI, una dintre companiile pe care le deţine, va dezvălui pe 4 noiembrie primul său model de inteligenţă artificială generativă, la doar patru luni de la fondarea acestei entităţi, scrie Agerpres.

''Mâine, @xAI va oferi primul său AI accesibil unui grup limitat'', a precizat antreprenorul pe reţeaua sa de socializare X, fostă Twitter. ''Din anumite puncte de vedere importante, este cel mai bun model care există în prezent''.

Elon Musk a anunţat înfiinţarea xAI la începutul lunii iulie, când a explicat că scopul companiei este ''de a înţelege adevărata natură a universului''. Antreprenorul nu a oferit detalii suplimentare.

xAI are de asemenea menirea de a dezvolta instrumente AI în colaborare cu companiile controlate de Elon Musk, în special X şi Tesla.

Miliardarul a recrutat informaticieni care au lucrat pentru OpenAI, Google, Microsoft sau Tesla şi care au participat la crearea mai multor interfeţe de inteligenţă artificială generativă. De la lansarea celei mai cunoscute dintre ele, ChatGPT, în urmă cu aproape un an, AI generativ face obiectul unei concurenţe feroce între giganţii acestui sector, în principal Microsoft şi Google, dar şi Meta (Facebook) precum şi start-up-uri ca Anthropic sau Stability AI.

Cu prilejul unei discuţii referitoare la X, la mijlocul lunii iulie, Elon Musk a descris proiectul ca fiind o căutare a ''celui mai sigur mijloc pentru a crea o inteligenţă artificială'', adică pentru a evita produse derivate sau ca aceasta să se întoarcă împotriva utilizatorilor şi creatorilor ei.

În acest scop, antreprenorul intenţionează să construiască o interfaţă ''curioasă, în căutarea adevărului''. Pentru ''o super inteligenţă, umanitatea este mult mai interesantă decât absenţa umanităţii'', a comentat el.

Potrivit lui Elon Musk, un model de inteligenţă artificială ''interesat de univers nu va distruge probabil spaţiul uman întrucât noi suntem o parte interesantă din univers. Să sperăm că va gândi în această manieră''.

Elon Musk deţine Tesla, compania aerospaţială SpaceX, platforma X, precum şi The Boring Company şi Neuralink, companie specializată în implanturi neuronale.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri