Elon Musk, cel care a bătut inițial palma cu cei de la Twitter pentru a prelua compania, în urma unei tranzacții ce este evaluată la 44 miliarde de dolari, a anunțat pe contul său de Twitter că suspendă preluarea.

Potrivit lui, auditul derulat pentru a vedea în ce stare se află compania a scos la iveală faptul că numărul conturilor false de Twitter reprezintă circa 5% din totalul bazei de utilizatori.

Twitter are în total circa 229 de milioane de utilizatori unici, iar cei 5% nu ar reprezenta chiar o problemă, dacă nu ar fi conturi de spam și care se ocupă cu răspândirea de înșelătorii prin platforma de socializare.

„Afacerea cu Twitter, suspendată, așteptând detalii care să confirme că volumul conturile de spam/false reprezintă sub 5%” din totalul de utilizatori”, a scris Elon Musk pe contul său.

Imediat după anunț, valoarea acțiunilor Twitter s-a prăbușit cu 25% în pre-market trading, bursa americană urmând să se deschidă din nou joi la ora 16:30 (ora României).

Retail jobs

Twitter a anunțat în data de 25 aprilie că a acceptat oferta lui Elon Musk de a cumpăra compania, valoarea tranzacției fiind estimată la 44 de miliarde de dolari, relatează BusinessInsider.

Cele două părți s-au întâlnit duminică, după ce directorii Twitter au ales să reexamineze oferta inițială a lui Musk, au raportat mai multe puncte de vânzare, după ce acesta a asigurat o finanțare de aproximativ 46 de miliarde de dolari pentru a susține acordul.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Adrian Ungureanu
Venit în Capitală în 2007, ca orice copil de provincie cu tolba plină de vise, primul fiind acela de a deveni comentator sportiv - următorul Cristian Țopescu - Adrian a ales să-și înceapă cariera de jurnalist scriind în presă. Deși era abia în al doilea an la Facultatea de Jurnalism , Adrian și-a găsit un loc de muncă la ziarul ” Curierul Național ”. A realizat abia la interviul de angajare că nu mai există departament de sport la ziar, dar asta...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri