Roche a inregistrat vanzari cu 3% mai mari in primul semestru

Compania farmaceutica Roche a intregistrat in prima jumatate a anului 2012 o crestere a vanzarilor globale cu 3%, pana la 22,4 miliarde de franci elvetieni.

Vanzarile diviziei de farmaceutice a grupului Roche au crescut cu 4% in prima jumatate a anului 2012, in principal datorita portofoliului de oncologie care a inregistrat o crestere de 8%. Performantele diviziei au fost sustinute si de vanzarile inregistrate de medicamentele destinate hepatitei si poliartritei reumatoide, se mentioneaza intr-un comunicat emis de Roche.

„Grupul farmaceutic Roche si-a intarit pozitia de lider mondial in oncologie prin lansarea a doua noi molecule pentru tratamentul cancerului de san HER2 pozitiv si a melanomului. Roche este in curs de depunere a dosarului spre aprobare, atat in Statele Unite cat si in Europa, a unei noi molecule, destinata cancerului de san metastatic", potrivit comunicatului.

In primele 6 luni ale anului 2012, vanzarile diviziei de diagnostice au crescut cu 5%, pana la 5 miliarde de franci elvetieni. „Aceasta crestere s-a datorat in principal performantelor obtinute de diviziie Professional Diagnostics, cu o crestere de 9%, Tissue Diagnostics, cu o crestere de 17% si Molecular Diagnostics, cu o crestere de 6%", explica oficialii Roche.

Pentru anul 2012, compania estimeaza ca vanzarile la nivel de grup si cele ale diviziei de farmaceutice vor creste cu un procent de cel putin o singura cifra, in moneda locala.

„Este de asteptat ca vanzarile diviziei de farmaceutice sa creasca intr-un ritm mai accelerat datorita consolidarii portofoliului de produse, dar si lansarii de noi medicamente. Pentru divizia de diagnostice se estimeaza din nou o crestere semnificativa peste media pietei", se mai arata in comunicat.

In Romania, Roche este una dintre cele mai puternice companii farmaceutice. In 2011, Roche Romania a realizat vanzari de 863,5 milioane de lei (aproximativ 204 mil. euro), aflandu-se pe locul secund in clasamentul primelor 10 companii farmaceutice prezente pe piata locala, conform firmei de cercetare si analize de piata Cegedim. Anul trecut, piata farmaceutica locala s-a ridicat la 10,82 miliarde de lei (2,55 mld. euro), in crestere cu 12,4% fata de 2010.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri