15 August 2012

Economia Frantei a evitat contractia in trimestrul al doilea



Economia Frantei a stagnat in trimestrul al doilea, evitand prima contractie din ultimii trei ani, datorita cresterii cheltuielilor la nivelul companiilor si guvernului, transmite Bloomberg.

Media estimarilor economistilor contactati de Bloomberg indica un declin de 0,1% din PIB in Franta in trimestrul al doilea, scrie Mediafax.

Raportat la perioada corespunzatoare a anului trecut, economia franceza a crescut cu 0,3% din PIB, potrivit datelor prezentate marti de biroul de statistica de la Londra.

Administratia condusa de presedintele Francois Hollande incearca sa reduca deficitul bugetar si sa estompeze efectele recesiunii din Italia si Spania, doi dintre cei mai importanti parteneri comerciali ai Frantei.

In Germania, Produsul Intern Brut a crescut in trimestrul al doilea cu 0,3% fata de primele trei luni ale anului, respectiv cu 1% raportat la perioada similara din 2011.

Investitiile in active fixe au urcat in Franta cu 0,6% in perioada aprilie-iunie fata de primul trimestru, in timp ce cheltuielile publice au avansat cu 0,5%, iar exporturile cu 0,2%. Importurile au crescut cu 1,8%, in timp ce cheltuielile populatiei au coborat cu 0,2% dupa ce crescusera in primele trei luni cu 0,2%.



Citeste si