Volksbank retrage un produs de investitii de pe piata, dupa ce a fost acuzata de umflarea preturilor la alimente

Grupul austriac Volksbank AG a decis, in urma criticilor venite din mass-media, sa retraga produsul de investitii care permitea clientilor sa speculeze pe evolutia preturilor la materiile prime agricole.

Cresterea recenta a preturilor din agricultura a reinviat o dezbatere mai veche cu privire la rolul jucat de speculatorii financiari pe pietele de marfuri si daca acestia pot fi gasiti vinovati pentru umflarea preturilor la alimente.

“Volksbank Investments nu va mai lansa noi produse in aceasta zona si va retrage toate ofertele sale de pe acest segment”, se arata intr-un comunicat al bancii, citat de Reuters.

Institutia de credit a atras cele mai multe critici dupa ce a lansat produsul Agrar Rohstoff Garant 2, instrument care permitea investitorilor sa mizeze pe evolutia preturilor la porumb, zahar, soia si grau.

„Tranzactionarea unor astfel de marfuri este necesara pentru a sustine piata si economia stabila, dar am inteles criticile aduse si vom fi mult mai atenti cu gama noastra de produse pe viitor”, a mentionat Martin Fuchsbauer, membru in consiliul executiv al bancii.

Volksbank AG controleaza indirect Volksbank Romania prin intermediul vehiculului VBI Beteiligungs GmbH.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri