Grupul austriac Volksbank AG a decis, in urma criticilor venite din mass-media, sa retraga produsul de investitii care permitea clientilor sa speculeze pe evolutia preturilor la materiile prime agricole.
Cresterea recenta a preturilor din agricultura a reinviat o dezbatere mai veche cu privire la rolul jucat de speculatorii financiari pe pietele de marfuri si daca acestia pot fi gasiti vinovati pentru umflarea preturilor la alimente.

“Volksbank Investments nu va mai lansa noi produse in aceasta zona si va retrage toate ofertele sale de pe acest segment”, se arata intr-un comunicat al bancii, citat de Reuters.

Institutia de credit a atras cele mai multe critici dupa ce a lansat produsul Agrar Rohstoff Garant 2, instrument care permitea investitorilor sa mizeze pe evolutia preturilor la porumb, zahar, soia si grau.

„Tranzactionarea unor astfel de marfuri este necesara pentru a sustine piata si economia stabila, dar am inteles criticile aduse si vom fi mult mai atenti cu gama noastra de produse pe viitor”, a mentionat Martin Fuchsbauer, membru in consiliul executiv al bancii.

Volksbank AG controleaza indirect Volksbank Romania prin intermediul vehiculului VBI Beteiligungs GmbH.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri