Potrivit acestuia, chiar si iesirea Greciei din zona euro ar genera o serie de riscuri semnificative pentru mediul de afaceri german, scrie CNBC. Lars Feld spune ca potrivit calculelor facute de cei cinci consilieri economici Germania ar pierde 3,5 miliarde euro in urma renuntarii la moneda unica europeana.

„Cand o buna parte din creantele pe care le avem in zona euro ar intra in default, economia Germaniei ar fi lovita de o serie de falimente si insolvente la nivelul IMM-urilor. In total, pierderile ar ajunge la 7-10% din PIB”, a declarat Feld.

Mai multi oficiali germani au cerut excluderea Greciei din zona euro, tara care este tinuta pe linia de plutire de fondurile nemtilor. Cancelarul Angela Merkel si aliatii acesteia se opun insa acestei solutii.

Feld a declarat ca exista putine optiuni pentru rezolvarea crizei din Europa „si multe dintre ele nu sunt prea frumoase”. Acesta a mai adaugat ca se asteapta la o crestere de 0,8 - 0,9% a economiei germane in 2012, trimestrele 3 si 4 urmand sa aduca o evolutie orizontala a PIB-ului.

Sursa imagine: freedigitalphotos.net