Mitt Romney promite milioane de locuri de munca pentru americani

Mitt Romney, candidatul republican la presedintia SUA, a promis ca, daca va fi ales, va crea milioane de locuri de munca, cerandu-le alegatorilor "sa intoarca pagina" dupa mandatul presedintelui democrat Barack Obama, spune AFP.
Romney a criticat dur bilantul mandatului lui Barack Obama, pledand pentru "renasterea visului american".

Insa investirea oficiala a lui Romney in functia de candidat republican la presedintie a fost eclipsata de un eveniment neprevazut - prestatia incoerenta a actorului Clint Eastwood, in varsta de 82 de ani.

Actorul a incercat sa realizeze un discurs imaginar, de circa 30 de minute, cu un scaun gol pe care ar fi stat Barack Obama, numindu-l de cateva ori "nebun" pe presedintele SUA. De multe ori, discursul lui Eastwood a fost de neinteles, scrie Mediafax.

Barack Obama a ironizat pe Twitter prestatia lui Eastwood: "Scaunul este ocupat".

Discursul lui Romney s-a axat preponderent pe economie. "America are nevoie de locuri de munca, de multe locuri de munca", a spus Romney, promitand crearea a 12 milioane de locuri de munca, in cadrul unui plan cu cinci etape.

Romney le-a promis americanilor ca, pana in 2020, Statele Unite vor fi independente din punct de vedere energetic.

Romney a oferit detalii despre copilaria sa din statul Michigan si despre apartenenta la secta mormonilor.

"Mi-ar fi placut ca presedintele Barack Obama sa fi reusit, pentru ca ar fi reusit America. Dar promisiunile sale au fost inlocuite de dezamagire si de divizare", a spus Romney.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Citește și
Setari Cookie-uri