Banca Centrala Europeana (BCE) va face achizitii nelimitate de obligatiuni suverane, dar fara sa tipareasca bani in acest scop, au declarat doi oficiali ai institutiei, transmite Bloomberg.
Potrivit planului, care s-ar putea numit "Tranzactii Monetare Directe", BCE nu va stabili plafoane pentru randamente, potrivit celor doua surse, informatie confirmata si de un al treilea oficial, potrivit Mediafax.

Planul se va concentra pe obligatiuni guvernamentale pe termen scurt, de pana la trei ani.

Euro s-a apreciat cu o jumatate de cent, la 1,2596 dolari pe unitate, iar cotatia actiunilor europene a avansat, in urma informatiei.

Presedintele BCE Mario Draghi a declarat in aceasta saptamana in Parlamentul European ca institutia trebuie sa intervina pentru a aduce sub control dobanzile in economia zonei euro si sa asigure supravietuirea monedei unice.

Oficialii BCE vor incepe sa discute planul in cursul acestei zile, iar Draghi va anunta joi daca au ajuns la un rezultat.

Singura opozitie pentru planul de achizitie de obligatiuni vine din partea bancii centrale germane, Bundesbank.

BCE va steriliza achizitiile de obligatiuni, scotand din sistem suma cheltuita in acest scop, pentru a calma temerile ca va tipari bani pentru finantarea operatiunii.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri